έπιπλα Θεσσαλονίκη

4 Καλύτερες επιλογές για τη χρήση Μαρμάρου στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μάρμαρο σημαίνει "λάμψη πέτρας". Από παλιά, αυτό το ευγενές υλικό έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κατασκευή και διακόσμηση κτιρίων και δομών ψυχαγωγίας.

Το μάρμαρο έχει σημαντικές ιδιότητες όπως: ανθεκτικότητα, αντοχή στη θερμότητα, αντοχή στον παγετό, αντοχή στο νερό και παρά το γεγονός αυτό είναι ένα πολύ εύκαμπτο υλικό για ανθρώπινα χέρια. Αρχαίοι αρχιτέκτονες, αναγεννησιακοί δάσκαλοι, γλύπτες της εποχής του Κλασικισμού έδωσαν μια μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο από αυτή την ευγενή πέτρα: το Ταζ Μαχάλ, το Παρεκκλήσι των Μεδίκων, το Ναό της Αρτέμιδος ... Μπορείτε να τα απαριθμήσετε ατελείωτα.

Το μάρμαρο εξακολουθεί να είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν πριν από πολλά χρόνια. Οι σχεδιαστές συχνά καταφεύγουν σε μαρμάρινη διακόσμηση των δωματίων, ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα, το καθιστικό, το μπάνιο και η αίθουσα. Όσο για τη μερική διακόσμηση των επίπλων και των τζακιών, τότε, ίσως, να μην βρούμε μια καλύτερη επιλογή, ειδικά αν το εσωτερικό σχέδιο σας έχει σχεδιαστεί σε ένα από τα κλασικά στυλ.

Μπορείτε να ξεχάσετε τους άγριους συνδυασμούς μαρμάρου με χρυσό μωσαϊκό, ογκώδεις μορφές επίπλων και βαριάς μορφοποίησης από γυψομάρμαρο - αυτό είναι στο παρελθόν. Τώρα το μάρμαρο είναι μια συνέχεια του εσωτερικού, τονίζει όλη την ευελιξία και την ελαφρότητα. Δεν παίρνει πλέον την προσοχή στον εαυτό του, αλλά είναι ένα είδος προσθήκης, ένα επίκεντρο της συνολικής εικόνας.

Το μάρμαρο μπορεί να έχει απολύτως οποιοδήποτε χρώμα και κορεσμό του σχεδίου, οπότε επιλέγοντας μια υφή για το εσωτερικό σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ή σπιτιού δεν θα είναι δύσκολη.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ

Η διακόσμηση των τοίχων και του δαπέδου στο μπάνιο με τα μάρμαρα μοιάζει απλά πολυτελή. Πλεονέκτημα; Φυσικά - ναι. Αλλά αν μιλάτε για μάρμαρο, η εμφάνιση δεν είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα. Το μάρμαρο είναι ένα ιδανικό υλικό για δωμάτια με υψηλή υγρασία - η πέτρα αυτή δεν καταστρέφεται , έχει βακτηριοκτόνες ιδιότητες (που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων) και έχει υψηλό επίπεδο απορρόφησης θορύβου.

Το μάρμαρο φαίνεται μαζικό - θυμηθείτε αυτό όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι. Μην σπάτε το όμορφο φυσικό μοτίβο με διακοσμητικά στοιχεία. Βγάλτε τον τοίχο ομοιόμορφα με μεγάλες πλάκες και αποφύγετε μεγάλο αριθμό ραφών, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ

Το εσωτερικό της κουζίνας μας δίνει υπερβολικές απαιτήσεις - εργονομία, άνεση,ομορφιά και φυσικά πρακτικότητα. Το tabletop βρίσκεται κάτω από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Λίγα χρόνια μετά την ανακαίνιση, θέλω η κουζίνα να μοιάζει με νέα, να μην έχει γρατζουνιές, ρωγμές και άλλες ζημιές. Το μάρμαρο είναι φυσική πέτρα, ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες, δεν μπορεί να βρεθεί το καλύτερο υλικό για το tabletop.

 

Το μάρμαρο είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Κανένα κλασικό εσωτερικό δεν είναι πλήρες χωρίς αυτό. Αλλά από τη δική μου εμπειρία, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι λάτρεις του σύγχρονου στυλ δεν πρέπει να στερούνται από το μάρμαρο με την προσοχή τους. Χάρη στο ευρύ φάσμα φυσικών χρωμάτων, μπορούν να υπογραμμίσουν απολύτως κάθε στυλ και γεωμετρικό σχήμα επίπλων.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ

Από τα  παλιά χρόνια  μέχρι και σήμερα το τζάκι έχει την τιμητική του σε ένα σπίτι. Τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν συνομιλίες και την θέα της φωτιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνεται προσοχή στην εμφάνιση του τζακιού. Το μάρμαρο είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που το καθιστά απλώς απαραίτητο για μια εξοχική κατοικία.

ΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ

Το μαρμάρινο δάπεδο συχνά χρησιμεύει ως η κύρια προφορά του δωματίου. Νομίζω ότι εσείς οι ίδιοι θα μπορούσατε περισσότερο από μία φορά να είστε πεπεισμένοι για αυτό. Το μαρμάρινο πάτωμα δίνει στο δωμάτιο μια ατμόσφαιρα μεγαλοπρέπειας, πολυτέλειας και αρμονίας. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοια δάπεδα βρίσκονται συχνά στις αίθουσες των όπερων, των παλατιών και των αγροτικών κτημάτων. Το μαρμάρινο σχέδιο είναι πάντα μοναδικό και απαράμιλλο, επομένως ο εσωτερικός σας σχεδιασμός θα είναι πραγματικά μοναδικός!

ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Παρά τα πλεονεκτήματά του, το μάρμαρο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα:

Όταν επιλέγετε ένα απορρυπαντικό για μάρμαρο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι πολύ ευαίσθητο σε όξινες και αλκαλικές ενώσεις, οι οποίες εισέρχονται σε χημική αντίδραση και μπορούν να συμβάλουν στην αποσύνθεση του μαρμάρου. Τα απορρυπαντικά πρέπει να είναι ουδέτερα με pH = 7.

Σκουπίστε την μαρμάρινη επιφάνεια τακτικά με ένα προϊόν με βάση το κερί. Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη διαγραφή του σχεδίου, αλλά και θα παρέχει μηχανική προστασία, προσθέτοντας επιπλέον λάμψη.

Το μάρμαρο είναι ένα πορώδες υλικό. Χυμένο κρασί ή καφές μπορεί να λεκιάσει με ευκολία. Για να το αποφύγετε αυτό, εφαρμόστε ένα εμποτισμένο με λάδι εμποτισμό στις μαρμάρινες επιφάνειες. Κατά κανόνα, ένας τέτοιος εμποτισμός δεν αφήνει μια λιπαρή μεμβράνη και γεμίζει με αξιοπιστία τους πόρους, γεγονός που εμποδίζει την ανεπιθύμητη διείσδυση υγρών και οποιωνδήποτε άλλων ουσιών τρίτων.